Jdi na obsah Jdi na menu
 


Alyson Lee Hannigan


Biografia:

Narodená: 24. marca 1974, Washington D.C.
Výška: 168 cm
Oči: modro-zelené
Vlasy: mahagónové

Alyson je jedináčik, narodila sa ako céra vodiča kamióna a agentky s nehnuteľnosťami. Keď mala 2 roky, jej rodičia sa rozviedli a Aly sa s matkou presťahovala do Atlanty, kde navštevovala divadelnú školu. Ako dieťa  pózovala pre reklamné šoty, ako napr. Pre Duncan Hines cookie mix, McDonald´s, Delta Airlines,...

Po jej prvej ozajstnej filmovej skúsenosti vo filme „Brad Dourif´s Thoughts“ v roku 1985 sa 11-ročná Aly aj s matkou presťahovali do L.A., aby mohla nadviazať na filmovú kariéru.  O tri roky neskôr bola obsadená a rolu Jessie Mills, dcéry Dana Aykroyda a priateľku Setha Greena vo filme „My Stepmother Is an Alien“. Bola nominovaná na cenu „Best Young Actress in a Motion Picture Comedy or Fantasy“ na Young Artist Awards.

V ďalších rokoch sa objavila v televíznom seriáli „Free Spirit“ a vyhrala cenu „Best Young Actress Starring in a Television Series“ (najlepšia herečka v televíznom seriáli) na Young Artist Awards. Takisto hrala v pár televíznych projektoch, ako napr. „Switched at Birth“ (1991), „The Stranger Beside Me“ (1995), „A Case for Life“ (1996) a „For My Daughter´s Honor“ (1996). Takisto si zahrala hosťovskú úlohu v seriáli „Roseanne“ (1990), „Almost Home“ (1993), „Touched by an Angel“ ( 1994) a „Picked Fences“ (1996).

Rok 1997 bol pre Alyson prelomový. Vyhrala konkurz na úlohu ako Willow v seriáli „Buffy the Vampire Slayer“ (Buffy, premožiteľka upírov). Seriál sa natáčal do roku 2003. Za svoju rolu získala cenu „a Choice Sidekick (TV)“ na Teen Choice Awards.

Popri Buffy bola Alyson zamestnaná natáčaním filmov, ako napr. „Dead Man on Campus“ (1998), „Star“ (1999), „Boys and Girls“ (2000) (chlapci a dievčatá) a „Beyond the City Limits“ (2001). Zahrala si aj hosťovskú úlohu v seriáli „Angel“. Okrem toho si zahrala aj vo veľmi úspešnej trilógii „American pie“ (1999) (prci, prci, prcičky), „American Pie 2“ (2001) a „American Wedding“ (2003). V roku 2004 debutovala v divadelnej romantickej komédii „When Harry Met Sally. A zahrala si hosťovskú úlohu v seriáli „Veronica Mars“.  V súčasnosti natáča vlastný seriál s názvom „How I Met Your Mother“.

V roku 2002 sa zasnúbila so svojim filmovým kolegom Alexisom Denisofom, s ktorým chodila štyri roky. V októbri 2003 sa vzali. V súčasnosti žijú v Kalifornii, v Sacramente, s Alysoninými dvoma mačkami a tromi psami.


Filmografia:

Date Movie (2006) (completed) .... Julia
"How I Met Your Mother" (2005) TV Series .... Lily
American Wedding (2003) .... Michelle Flaherty
Beyond the City Limits (2001) .... Lexi... aka Rip It Off (USA: video title)
American Pie 2 (2001) .... Michelle Flaherty
Buffy the Vampire Slayer (2000) (VG) (voice) .... Willow Rosenberg
Boys and Girls (2000) .... Betty
American Pie (1999) .... Michelle Flaherty
Hayley Wagner, Star (1999) (TV) .... Jenna Jakes
Dead Man on Campus (1998) .... Lucy
"Buffy the Vampire Slayer" (1997) TV Series .... Willow Rosenberg
For My Daughter's Honor (1996) (TV) .... Kelly
A Case for Life (1996) (TV) .... Iris
The Stranger Beside Me (1995) (TV) .... Dana
Switched at Birth (1991) (TV) .... Gina Twigg, Age 13-16
"Free Spirit" (1989) TV Series .... Jessie Harper (1989-1990)
My Stepmother Is an Alien (1988) .... Jessie Mills



Willow Rosenberg


Biografia:

Willow je dcéra židovských rodičov Sheila a Ira Rosengerg. Jej najlepším priateľom od detstva je Xander Harris. Keď prišla Buffy do Sunnydale, Willowin „normálny“ život sa rázne zmenil. Bola známa ako triedny šprt, no po tom ako sa začala baviť s Buffy, sa jej reputácia postupom času zmenila.

Willow je veľmi inteligentná a dobrá v tom, čo robí. Vyzná sa v počítačoch a zaujíma sa o mágiu. Neskôr začala chodiť s členom hudobnej skupiny Dingoes Ate My Baby, Ozom. Oz a Willow spolu chodili dosť dlhý čas, mali za sebou vzostupy a pády (ako napr. keď ich Oz  prichytil, bozkávať sa s Xanderom). Ale oni to prekonali. No Ozové premeny na vlkodlaka - ktoré sa začínali vymykať spod jeho kontroly, ho priviedli k rozhodnutiu opustiť mesto.

Willow začala hľadať samú seba a našla novú priateľku, Taru Maclay, s ktorou sa zoznámila v čarodejníckej skupinke na univerzite UC Sunnydale. Zamilovali sa do seba. Obe sa venovali mágii, no Willow to začala preháňať a to donútilo Taru, ju opustiť, lebo to už začínalo byť pre Willow veľmi nebezpečné. Willow to nakoniec prekonala a dali sa s Tarou opäť dokopy. No Tara bola zavraždená Warrenom, a Willow v snahe pomstiť Tarinu smrť, začala s čiernou mágiou, ho vyhľadala a zabila. Chcela zničiť celý svet, ale bola zastavená Xanderom.

Zotavovala sa v Anglicku, kde jej pomáhal Giles. Naučila sa ovládať svoje magické schopnosti a po zotavení sa vrátila späť. Najprv odmietala použiť mágiu, bála sa, že zas upadne do rúk čiernej mágie.

Pomaly sa dostávala zo smrti Tary a spoznala novú priateľku Kennedy. Kennedy bola potenciálna premožiteľka. Willow sa najprv bála nadviazať znovu vzťah, no nakoniec to spolu prekonali. Využila esenciu zo zbrane, vďaka ktorej spravila zo všetkých potenciálnych premožiteľiek ozajstné. Toto dokázalo, že Willow je jedna z najmocnejších  čarodejníc.