Jdi na obsah Jdi na menu
 


Alexis Denisof


Biografia:

Narodený: 25. február 1966 Salisbury, Maryland
Výška: 188 cm
Oči: modro-šedé
Vlasy: tmavohnedé

Alexis je syn ruských imigrantov. Vyrastal V Seattli s matkou a navštevoval školu v New Hamptshire.
Po maturite odcestoval do Európy, kde v Londýne začal študovať divadelníctvo a herectvo na Akadémii hudobných a dramatických umení. Takisto bol členom spoločnosti Royal Shakespeare Company, kde si v divadle vycibroval svoju hereckú divadelnú, televíznu a filmovú kariéru. Zahral si tam napríklad v „Hamletovi“, či v „Bent“. Okrem toho účinkoval aj v divadelných hrách, ako napr. „Rope“ (s Anthony Steward Headom), „Cain“, „Point Valaine“, „Adam was a Gardener“, „Cyrano de Bergerac“, „A tale of two cities“, či „Maria Magdalena“.
Po 15-tich rokoch v Európe sa Alexis vrátil späť do USA, kde začal pracovať na pilotnom filme pre televízny seriál, zvaný „Ghost Cop“. Nakoniec dostal hosťovskú úlohu pozorovateľa Whesleyho Wyndham-Prycea v seriáli „Buffy the Vampire Slayer“ (Buffy, premožiteľka upírov).
Pôvodne bola táto postava plánovaná na nasadenie len v dvoch epizódach, no stala sa tak obľúbená, že zostala až do konca série. Potom Alexis stvárnil tento charakter aj v seriáli „Angel“, kde naozaj zažiaril.
V roku 2002 sa zasnúbil so svojou filmovou kolegyňou Alyson Hannigan, s ktorou chodil štyri roky. V októbri 2003 sa vzali. V súčasnosti žijú v Kalifornii, v Sacramente, s Alysoninými dvoma mačkami a tromi psami.

Filmografia:

Tarzan & Jane (2002) (V) (voice) .... Nigel Taylor
Beyond the City Limits (2001) .... Yuri
"Angel" (1999/I) TV Series .... Wesley Wyndam Pryce (1999-2004)
Rogue Trader (1999) .... Fernando Gueller
Noah's Ark (1999) (TV) .... Ham
The Misadventures of Margaret (1998) .... Dr. Lipi
Ruth Rendell: The Orchard Walls (1998) (TV) .... Dennis
Hostile Waters (1997) (TV) .... John Baker
Sharpe's Waterloo (1997) (TV) .... Rossendale
True Blue (1996) .... Ed Fox
First Knight (1995) .... Sir Gaheris
Innocent Lies (1995) .... Christopher Wood
Faith (1994) (TV) .... Joel
Romeo & Juliet (1994) (TV) .... Tybalt
Dakota Road (1992) .... Jacob
Neige et le feu, La (1991) .... David
Murder Story (1989) .... Tony Zonis´

Televízia:

"Talking to Animals" playing "Himself" (episode # 1.7) 3 August 2003
"Celebrity Adventures"d playing "Himself" in episode: "Papua New Guinea" (episode # 1.3) 1 October 2001
"The Legend of Tarzan" playing "Henry" (voice) in episode: "New Wave" (episode # 1.25) 1 October 2001
"Batman Beyond" playing "Zander" (voice)
"Randall & Hopkirk (Deceased)" playing "Richard Shelley" in episode: "Paranoia" (episode # 1.4) 8 April 2000
"Highlander" playing "Steve Banner" in episode: "Diplomatic Immunity" (episode # 6.4) 26 October 1997
"Crime Traveller" in episode: "Fashion Shoot" (episode # 1.3) 15 March 1997
"Soldier Soldier" playing "Lt Bob Steadman" in episode: "Proud Man" (episode # 4.6) 1994



Wesley Wyndam - Pryce

Biografia:

Wesley prišiel do Sunnydale po odvolaní Gilesa z funkcie. Rada ho pridelila k obom premožiteľkám ako nového pozorovateľa. Bol však veľmi neskúsený.To, že Faith prestúpila na stranu zla a že Buffy dala "výpoveď" Rade mu dávali za vinu a vyhodili ho.

A tak sa Wesley vybral do L.A. na motorke vzbudzujúci drsný dojem vďaka koženému oblečeniu, ktoré sa na istú chvíľu stalo jeho súčasťou. Sám seba pomenoval ako „Rogue Demon Hunter“  - niečo ako tulácky lovec démonov. Pri boji s jedným z démonov stretol Angela. Angel mu ponúkol prácu v „Angel Ivestigations“, ktorú založil spolu s Doylom - polodémonom, aby mohli pomáhať bezmocným. Súčasťou tímu bola už aj Cordélia. Wesley sa bez problémov do tímu začlenil - jeho najväčším talentom boli samozrejme rešerže, zisťovanie všetkého podstatného v knihách. Spolu bojovali proti démonom a všetkému zlu, stal sa z neho veľký hrdina, mnohokrát zachraňoval iných - vrátane svojich kolegov.

Po tom, ako ich Angel jednoducho všetkých vyhodil a vzdal sa tejto činnosti (samozrejme nie bezdôvodne a len na čas) sa Wesley ujal vedenia Angel Investigations. Keď sa s Angelom opäť všetko ujasnilo a udobrili sa, Wesley stále akoby zostal vo vedení.

No v okamihu, ako sa Wesley dozvedel o proroctve, kde stálo, že otec zabije syna, v snahe zachrániť Connora ho uniesol a dal ho Holtzovi - nepriateľovi Angela, ktorý ho odniesol do inej dimenzie. Angel bol zo straty veľmi zúfalý, stále syna hľadal a zriekol sa priateľstva s Wesleym.

Wesley veľmi trpel stratou priateľov, začal sa zbližovať s Lilah - zamestnankyňou Wolfram & Hart. Po niekoľkých mesiacoch sa Connor vrátil z druhej dimenzie, no už vo veku 18 rokov. Holtz mu odmalička nahováral, že Angelus je ich nepriateľ a že ho musí odstrániť. Keď Connor našiel Holtza mŕtveho, myslel si, že to spravil Angel, a tak ho zavrel do rakvi a spustil ju na dno oceánu.

Po niekoľkých mesiacoch hľadania Wesley nakoniec zistil, kde sa Angel nachádza a zachránil ho. Vtedy sa spolu opäť udobrili.

Wesley bol už dlhšiu dobu zaľúbený do Fred, no nemal dosť odvahy jej niečo povedať. A tak sa šance ujal Gunn, s ktorým istý čas potom chodila. Wesleyho láska k nej však stále pretrvávala. Keď Fred už dávno s Gunnom nechodila a začala si uvedomovať, že ju Wes miluje a aj ona jeho, rozhodla sa jednať. Boli spolu veľmi šťastní. Ich šťastie však netrvalo dlho, pretože do Fred vnikla Illyria - démonka, ktorá sa postupne zmocňovala jej tela. Fred zomrela vo Wesleyho náručí. Tela sa zmocnila Illyria. Wesley bol zo smrti Fred úplne na dne. No keďže mala Illyria podobu Fred, nebol schopný jej nijako ublížiť. Práve naopak sa jej snažil pomôcť začleniť sa do súčasného sveta. Wesley bol vo finálnom boji zranený a zomieral. V tom ho našla Illyria. On ju požiadal, aby na seba vzala naposledy podobu Fred - aj keď jej predtým povedal, nech to už nikdy nerobí. Nakoniec zomrel v jej náručí.