Jdi na obsah Jdi na menu
 


Amber Nicole Benson


Biografia:

Narodená: 8. januára 1977, Birmingham, Alabama
Výška: 163 cm

Amber ako mladé dievča študovala spev, tanec ako aj herectvo. Ešte v teenagerskom veku bola členom miestneho divadla. Jej rodina sa presťahovala do L.A. v roku 1992, aby Amber mohla nasledovať svoju hereckú kariéru.

Jej prvá herecká úloha bola vo filme „King of the Hill“ (1993), kde si zahrala epileptické dievča. Nasledovala rola vo filme „The Cruhs“ (1993), kde si zahrala po boku Alicie Silverstone. Jej herecká kariéra pokračovala trilógiou detektívnych televíznych filmov „Jack Reed“, kde stvárnila úlohu dcéry detektíva. Ďalej sme ju mohli vidieť v menších úlohách napríklad v „Imaginary Crimes“ (1994), „S.W.F.“ (1994) a „Bye Bye Love“ (1995).

Takisto si zahrala v nezávislých filmoch, ako „Take It Easy“ (1999), „Deadtime“ (1999), „Don´t Plumb“ (2001) a „Hollywood, Pennsylvania“ (2001). No až naozaj slávnou sa stala vďaka roli plachej Tary v seriáli „Buffy the Vampire Slayer“, kde účinkovala v rokoch 2000-2002.

Amber si takisto vyskúšala svoj talent ako scenáristka a režisérka počnúč malou nezávislou komediálnou drámou „Chance“ (2002), kde si po jej boku zahral aj James Marsters. Okrem toho napísala aj rôzne hry ako aj scenáre iných nezávislých filmov, ako napríklad „The Theory of the Leisure Class“ (2001) a „Ghosts of Albion“ (2003).

V súčasnosti žije Amber v L.A. So svojou matkou a sestrou. Má psa Pennyho a mačku Benny. Nikdy nespravila vodičák, pretože je podľa samej seba na riadenie auta príliš roztržitá. Stravuje sa vegetariánsky, medzi jej koníčky patrí čítanie.


Filmografia:

Simple Things (2006) (post-production) .... Sally
Lovers, Liars and Lunatics (2006) (post-production) .... Justine
Tripping Forward (2006) (post-production) .... Gwen
Angst (2006) (post-production) .... Julia
Race You to the Bottom (2005) .... Maggie
Intermedio (2005) .... Barbie... aka The In Between (USA)
Buffy the Vampire Slayer: Chaos Bleeds (2003) (VG) (voice) .... Tara Maclay
Latter Days (2003) .... Traci Levine
Chance (2002) .... Chance
Taboo (2002/I) .... Piper
"The Enforcers" (2001) (mini) TV Series .... Abby
Don's Plum (2001) .... Amy
Hollywood, Pennsylvania (2001) .... Mandy Calhoun
"Buffy the Vampire Slayer" (1997) TV Series .... Tara Maclay (2000-2002)
The Prime Gig(2000) .... Batgirl
Deadtime (1999) .... Patty
Take It Easy (1999) .... Justy
Can't Hardly Wait (1998) (scenes deleted) .... Stephanie, Stoned, Banana-holding Girl
Jack Reed: One of Our Own (1995) (TV) .... Nicole Reed
Bye Bye, Love (1995) .... Meg Damico
Imaginary Crimes (1994) .... Margaret
Jack Reed: A Search for Justice (1994) (TV) .... Nicole Reed
S.F.W. (1994) .... Barbara 'Babs' Wyler
Jack Reed: Badge of Honor (1993) (TV) .... Nicole Reed
King of the Hill (1993) .... Ella McShane
The Crush (1993) .... Cheyenne


Televízia:

"The Inside" playing "Allison Davis" in episode: "The Perfect Couple" (episode # 1.11) 2005
"Cold Case" playing "Julia Hoffman" in episode: "Volunteers" (episode # 1.16) 7 March 2004
"Cracker" playing "Amy" in episode: "The Club" (episode # 1.12) 26 February 1999
"Promised Land" playing "Amy Farnsworth" in episode: "Out of Bounds" (episode # 3.9) 3 December 1998



Tara Maclay

Biografia:

Tara bola veľmi plachá a koktala. Poprvý krát sa s ňou stretávame ako s členkou skupiny Wicca na UC Sunnydale, kde sa zoznámila s Willow. Jej matka aj stará matka, obe ovládali mágiu. S Willow sa veľmi zblížili, čarovali spolu, a čoskoro sa do seba zamilovali. Tara sa cítila byť trochu odstrčená, pretože ju Willow nepredstavila svojim priateľom. V snahe to napraviť, ju Willow predstavila Faith v Buffyinom tele. Tá si z nej začala robiť srandu kvôli jej koktaniu. Tare došlo, že niečo nie je v poriadku, a nakoniec to s Willow odhalili a pomocou kúzla vyriešili. Ich vzťah sa stále prehlboval. Keď sa do mesta vrátil Oz, pre ich vzťah to bolo dosť náročné. No Willow sa nakoniec predsa rozhodla pre Taru, pretože ju miluje. Vďaka Tare sa Willow stále viac zdokonaľovala v mágii.

Jedného dňa sa v meste objavil jej otec s jej bratom a sesternicou. Otec jej ešte ako malej jej nahovoril, že na jej 20-te narodeniny sa z nej stane démon, no nestane sa tak, a ona pochopila, že niečo s jej rodinou nesedí. Rozhodla sa ostať v Sunnydale, pretože jej pravá rodina sú jej priatelia.

Ich vzťah s Willow mal svoje vrcholy a pády. Willow začala až príliš používať mágiu, a pretože Tara videla, že to začína byť pre Willow aj celé jej okolie nebezpečné, rozišla sa s ňou. Po dlhšej dobe sa Willow podarilo problém prekonať, a nakoniec sa opäť dali dokopy. Boli neuveriteľne obe šťastné. No Warren sa z pomsty v záhrade pokúsil zastreliť Buffy a druhým výstrelom zasiahol cez okno Taru a ona zomrela. Willow ju chcela zachrániť, no nedalo sa. Dokonca ani mágia už nepomohla, pretože Tara zomrela prirodzenou cestou. Willow jej smrť pomstila, začala používať čiernu mágiu a pokúsila sa zničiť celý svet. Zastavil ju až Xander.