Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tom Lenk


Biografia:

Narodený: 16. júna 1976, Westlake Willage, California
Výška: 168 cm
Vlasy: špinavý blond

Thomas (Tom) Loren Lenk je syn počítačového programátora a učiteľky. Navštevoval v jeho juniorských rokoch Moorepark College a potom prešiel do divadelného programu na UC L.A. Vtedy sa začal prejavovať jeho talent a v roku 1997 vyhral cenu Carol Burnettovej.

Promoval na UC L.A. ako bakalár z umenia. Od promócií mal Tom množstvo hereckých úloh vo filme, televízii, či na javisku. Hranie a spev nie sú Tomovým jediným nadaním. Takisto píše hry - do dnešného dňa ich napísal tri.

Preslávil sa najmä úlohou Andrewa v seriáli „Buffy the Vampire Slayer“ (1997).

Medzi jeho najnovšie filmy patria napríklad „Bandwagon“ (2004), „Loretta“ (2005),...


Filmografia:

The Thirst (2006/II)
Loretta (2005) .... Billy
Bandwagon (2004) .... Tom Lenk
Straight-Jacket (2004) .... Teddy
Window Theory (2004) .... Sean
And Then Came Summer (2000) .... Drunk boy at party
Boy Next Door (1999/I) .... Chris
Boogie Nights (1997) .... Uncle Floyd's Kid #2

Televízia:

"House, M.D. playing "Allen" in episode: "Spin" (episode # 2.6) 15 November 2005
"Joey" playing "Thomas Wheeler" in episode: "Joey and the Big Audition" (episode # 1.10) 18 November 2004
"Six Feet Under" playing "Young Poet" in episode: "In Case of Rapture" (episode # 4.2) 20 June 2004
"Angel" playing "Andrew Wells" in episode: "The Girl in Question" (episode # 5.20) 5 May 2004
"Angel" playing "Andrew Wells" in episode: "Damage" (episode # 5.11) 28 January 2004
"Buffy the Vampire Slayer" playing "Andrew Wells"
"Popular" playing "Young Man" in episode: "The Brain Game" (episode # 2.18) 27 April 2001
"Judging Amy" playing "Alan Higgins" in episode: "The God Thing" (episode # 1.20) 2 May 2000



Andrew Wells

Biografia:

Andrew je mladší brat Tuckera, ktorý chodil do rovnakého ročníka s ostatními. Spojí sa s Jonnathanom a Warrenom, a vytvoria tzv. Trojku - trio, ktoré slúži zlu a snaží sa ísť proti premožiteľke. Vyzná sa v počítačových hrách, filmoch, komiksoch,... Je dosť plachý a podriaďuje sa ostatným - najmä Warrenovi, ktorý to takpovediac vlastne všetko riadil. Keď Warren postrelil Buffy a omylom zabil Taru, a bol zabitý Willow, ktorá sa na ňom pomstila, chytili jeho a Jonnathana policajti a skončili vo väzení. No nie na dlho, pretože Willow chcela dokončiť svoju pomstu na všetkých, čo mali s Warrenom čo dočinenia. Vyhľadala si ich, no medzitým ich už z väzenia dostala Buffy, aby ich ochránila. Po tom, ako sa Xanderovi podarilo Willow zastaviť, Andrew a Jonnathan utiekli do Mexika. Už tam sa Andrewovi začne zjavovať Prvé zlo v podobe Warrena a donúti ho aj s Jonnathanom vrátiť sa naspäť do Sunnydale. Andrew pod vplyvom Prvého zla zabije Jonnathana, aby sa tak pomocou jeho krvi mohla otvoriť Brána pekiel. No nestačí to.

Čistou náhodou narazí v obchode na Willow, ktorá ho násilím privedie do Buffyinho domu. Tam ho dosť dlho držia ako rukojemníka, aby z neho dostali čo najviac informácií o Prvom zle. Nakoniec prejde Andrew na stranu dobra, pomáha tímu ako len vie, a vo finálnom boji nakoniec prežije.

Pod svoje krídla si ho vezme Giles. Odchádza s ním do Anglicka, kde sa z neho postupne stáva Pozorovateľ.